RYBÍZOVÝ KOLÁČ

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 1 minute
Porce 1 plech
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 380 g špaldové hladké mouky Pernerka
  • 210 g změklého másla
  • 3 žloutky
  • 2 lžíce cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 10 – 12 lžic mléka

NÁPLŇ:

  • 500 g červeného rybízu

SNÍH:

  • 280 g moučkového cukru
  • 4 bílky
  • Špetka soli

Instrukce

  • Změklé máslo, žloutky, cukr a vanilkový cukr utřeme (nebo lehce promixujeme mixérem). Postupně přimícháváme mouku, prášek do pečiva a mléko. Vypracujeme trochu lepivé těsto, které rovnoměrně rozprostřeme na plech. Aby se nám těsto nelepilo na ruce, lehce si je pomoučíme moukou.
  • Pečeme na 200° C cca 15 minut do růžova.
  • Mezitím si ušleháme sníh z bílků. K bílkům přidáme špetku soli a šleháme. Postupně přidáváme cukr. Ušleháme pevný sníh a dáme stranou.
  • Na upečené těsto rozvrstvíme rybíz, na který rozetřeme sníh z bílků.
  • Troubu stáhneme na 160° C a koláč dáme dopéct na dalších 15 – 20 minut dozlatova.
3 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    vypadá to dobře, třeba se mi dostane rybízu 🙂

  2. 5 stars
    Krásný koláček a určitě moc dobrý.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account