Houbová omáčka

Vytisknout recept
1. Dvě lžíce másla rozpusťte v širším kastrolu, pak na něm nechte zesklovatět cibuli nakrájenou najemno.
2. Přidejte dobře očištěné, omyté, osušené a na plátky nakrájené houby a zprudka je osmahnete. Promíchejte, dost osolte a posypejte půllžičkou drceného kmínu. Po deseti minutách opékání přilijte smetanu, přiveďte k varu, nechte mírně probublávat a podle potřeby zahustěte středně tmavou jíškou připravenou ze zbylého másla a hladké mouky.
3. Omáčku dotáhněte pepřem a podávejte s houskovým knedlíkem.
4lžíce - Máslo
1ks - Větší cibule
250g - Čerstvé houby
1ks - Sůl,kmín,pepř
200ml - Smetana
2lžíce - Hladká mouka
příprava - -
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila MarieVeselá

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account