Horká čokoláda s rumem nebo bez
Ingredience
- • 150 ml Čerstvé smetany z Valašska
- • 200 ml Čerstvého mléka z Valašska polotučného
- • 1 vanilkový cukr
- • Kvalitní čokoládové pecičky nebo kvalitní čokoláda 50–100 g
- • Skořice kardamon, špetička chilli, sůl či kurkuma, drcené mandle nebo jemné čokoládové hoblinky na dozdobení
- • Kvalitní rum podle chuti
Instrukce
- Mléko nebo smetanu použijeme pro dosažení krásně husté, krémové konzistence čokolády, smícháme v hrnci s čokoládovými pecičkami nebo kvalitní čokoládou.
- Tu nalámeme na drobné kousky.
- Za stálého míchaní přiléváme mléko.
- Směs pomalu zahříváme a mícháme tak dlouho, aby vznikla hladká hmota.
- Podle chuti přidáme cukr.
- Čokoládu nalijeme do hrnečku, navrch lze připravit našlehanou šlehačku a její povrch poprášíme kakaovým práškem.
- Na ozdobu lze použít skořici, kardamon, špetička chilli, sůl či kurkumu, drcené mandle nebo jemné čokoládové hoblinky.
Vypadá nádherně
Mňam, nechala bych se pozvat.
Moc dobré.
Určitě to bude dobrota 🙂
Horúca čokoláda je fajn nápoj
na dlhé zimné večery
Skvělý předvánoční nápoj 😁