Honzovy buchty | Ženy s.r.o.

Honzovy buchty

Print Recipe
Dobrá a jedinečná věc, ještě z doby, kdy jsem pekla sladké 🙂
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 1 hour 20 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 2 hours
Porce porcí
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredients

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 a 1/2 hrnu polohrubé mouky
  • 4 lžíce hrnku cukru krupice
  • 1 hrnek vlažného mléka
  • 1 kostka droždí
  • 1 žloutek
  • 0,5 hrnku oleje
  • 1 lžíce másla
  • špetka soli
  • kůra z 1 citrónu
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce rumu

Instructions

  • Z trochy teplého mléka, kvasnic, pár lžic cukru a mouky necháme vzejít pod utěrkou
  • a na teplém místě kvásek.
  • Vlijeme jej do mísy k ostatním surovinám, vymísíme hladké těsto a necháme jej vykynout.
  • Z vykynutého těsta lžící ukrajujeme kousky, klademe na pomoučený vál, každý kousek
  • roztáhneme a naplníme.
  • Plníme klasickými náplněmi - mák, povidla, tvaroh nebo dle chuti.
  • Plech potřeme rozpuštěným máslem, klademe buchty jednu vedle druhé, spojem dolů, každou důkladně pomastíme, aby se neslepily.
  • Necháme ještě na plechu chvilku kynout, zatím si předehřejeme troubu na 170 st.
  • Před vložením do dobře předehřáté trouby je potřeme rozpuštěným máslem i na povrchu.
  • Pečeme na 170 stupňů, podle trouby, dozlatova asi 30-40 minut.
  • Po upečení je potřeme opět máslem s kapkou rumu a přikryjeme utěrkou.
  • Buchty tak vydrží dlouho vláčné.
  • Dokud se nesnědí
8 Komentářů
  1. 5 stars
    Vypadají lákavě. Někdy mohu udělat. I když kynuté tak často nedělám.

    • Author
      Lenka Hudečková 2 roky ago

      já za poslední roky jen manželovi udělám vánočku nebo mazanec a sama se to snažím nejíst….

  2. 5 stars
    Moja dcéra ich má rada, ja žiaľ kysnuté nejem.

    • Author
      Lenka Hudečková 2 roky ago

      já jsem se zase do kynutého těsta dlouho nehrnula, chutnalo mi, když mi někdo nabídl, ale doma jsem se mu vyhýbala. Dnes vím, že to není problém vyrobit, ale zase to nechci jíst, nejsem šlang.

  3. Paráda, není nad klasiku. Sice je to pracnější, ale výsledek stojí za to.

    • Author
      Lenka Hudečková 2 roky ago

      jak jsem přepisovala recept, docela mě i láká je udělat, ale necháme si zajít chuť 🙂

  4. NelaVávrová 2 roky ago

    Komu by nechutnali, jen já se do takových raději nepouštím… Přítel by je chtěl pak každý den 😀 Jste šikovná.

    • Author
      Lenka Hudečková 2 roky ago

      5 stars
      jo, to věřím, je to žravé…. už je dnes taky nedělám, leda kdyby přijela dcerka s rodinou, tak hlavně pro ně…

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account