Hlívový guláš (BL)
Ingredience
- 250 g Hlíva
- 4 ks Brambory
- 2 ks Cibule
- 2 lžíce Olej nebo máslo ghí
- Sůl himalájská
- Majoránka
- Mletý kmín
- Sladká paprika mletá
- 500 ml Černé pivo
- Shoyu
- Česnek
- Solamyl nebo rýžová mouka
- Kari Thajské
Instrukce
- Na másle, oleji, nebo GHÍ zpěníme na jemno nakrájenou cibuli a přidáme najemno nakrajenou hlívu. Osolíme, přidáme kmín, kari a chvíli dusíme. Po chvilce přidáme Shoyu promícháme a opět necháme chvíli podusit. Podléváme černým pivem a dusíme. Až je hlíva měkká, tak přidáme oloupané a na plátky nakrájené brambory a oloupaný a nakrájený česnek a majoránku. Vše společně dusíme tak cca 45 minut a po částech přiléváme černé pivo. Jakmile jsou brambory měkké zahustíme buď rýžovou moukou, nebo solamylem.Dosolte dle vlastní chutě.Přeji dobrou chuť 🙂