Hermelínové smažené kuličky

Vytisknout recept
Já na smažené nejsem, ale byl den dětí 🙂 díky jejich tvaru je ocení i děti. Vyzkoušejte je s bramborami či hranolkami.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1 hermelín 120 g
  • 2 až 3 lžíce strouhaného parmazánu nebo jiného tvrdého sýru
  • 1 vejce
  • rovnou lžičku uzené papriky
  • špetku bílého pepře
  • petrželku můžete použít i sušenou
  • lžíci strouhanky
  • trochu soli
  • strouhanku na obalení
  • olej na smažení

Instrukce

  • Hermelín dáme na 15 minut do mrazáku. Poté nastrouháme na hrubo a přidáme parmazán.
  • Spojíme s vejcem, strouhankou a kořením.
  • Necháme cca 10 minut odpočinout.
  • Rozehřejeme větší množství oleje a kuličky smažíme ze všech stran.
  • Hotové odkládáme na papírový ubrousek.
  • Podáváme teplé, ale dobře chutnají i za studena.
10 Komentářů
  1. 5 stars
    krasne gulicky. jedna ako druha

  2. Děkuji za inspiraci.

  3. 5 stars
    Vypadají lákavě. Sýrová jídla mám ráda.

  4. Sýrové orgie. 😀 Pro sýr v jakékoliv podobě mám slabost. 🙂

  5. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Vypadají hezky, ale nemám ráda smažení ve velkém množství oleje… jen v troubě na sucho…, tak nevím, zda by to šlo

    • Leničko, mám to stejně. Už roky moc nesmažím. Co lze upéct v troubě, to upeču v troubě. I kapra jsme přestali smažit a děláme si lehčí variantu z trouby a bez strouhanky. Nicméně když už něco hodím na pánev, tak šetřím s tukem a pak ještě maso vysuším ubrouskem, aby “neplavalo”.

      • Author
        NelaVávrová 2 roky ago

        Já se vyhýbám friťáku, pouze horkovzdušný, ale děti jsou děti 🙂

    • Author
      NelaVávrová 2 roky ago

      Teď je i super horkovzdušná fritéza 🙂

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account