Hamburská kýta na smetaně. České kuchyně, která nikdy nezklame!

Vytisknout recept
Maso osolíme a opepříme. Na oleji necháme zesklovatět cibulku a maso z obou stran zprudka opečeme. Podlijeme horkou vodou, přidáme koření, citron a zeleninu. Dusíme do změknutí masa. Maso vyjmeme. Z hrnce vybereme citron a koření. Omáčku rozmixujeme do hladka. Mouku se smetanou vmícháme do omáčky a 15 min povaříme. Okurky a šunku nastrouháme nebo nakrájíme na drobno a na posledních 10 min vaření přidáme do omáčky. Nakonec dosolíme a vrátíme maso. Podáváme s knedlíkem.
Dobrou chuť!
 
500 g - Vepřová kýta na plátky
1ks - Cibule
1ks - Sáček mražené zeleniny pod svíčkovou
2lžíce - Olej
4ks - Nové koření kuličky
2ks - Bobkový list
1ks - Plátek citronu
D.p.ks - Sůl, ml.pepř
250ml - Smetana na vaření
2lžíce - Hl.mouka
1ks - Sterilovaná okurka
100g - Šunka
příprava - 20
vaření - 90
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila SoňaPokorná

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account