Halloweenské rakvičky plněné pancettou, pórkem a zázvorem

Vytisknout recept
Těsto si vyválíte na pomoučené ploše asi na 0,5 cm plát. Těsto by nemělo být příliš tenké, aby se při manipulaci netrhalo. Nožem si vyřežete 8 tvarů připomínajících rakvičky, my jsme dělali tvary větší. Na rozpálenou pánev přihodíte pancettu, která pustí tuk, a tak k ní můžete hned přidat i najemno nakrájenou cibulku. Pórek si nakrájíte na tenká kolečka a přidáte jej ke zlatavé cibuli a masu. Necháte ještě minutku podusit a přilijete kečup Otma. Do směsi pak prolisujete stroužek česneku a kousek zázvoru. Necháte minutu pobublávat. Dochutíte solí, pepřem a případně chilli papričkou či kořením. Rozšlehejte vejce. Rozpalte troubu na 200 stupňů.

Velkou lžící kladete bochánky směsi na těsto. Posypte (nebo zastrouhlejte) sýrem. Okraje, které vám zbyly kolem pancetty, potřete rozšlehaným vejcem a přiložte druhý plát rakvičky. Okraje přitlačte hroty vidličky a „víko“ propíchněte vidličkou do tvaru kříže. Potřete rozšlehaným vejcem a klaďte na plech vyložený pečícím papírem. Rakvičky pečte asi 12 minut nebo dokud nebudou krásně zlaté.
Můžete servírovat s miskou kečupu Otma a špetkou chilli.
1ks - balení listového těsta
2ks - vanička nakrájené pancetty
200ml - kečup Otma
1ks - pórek
1ks - zázvor
1ks - malá bílá cibule
1stroužek - česnek
100g - strouhaný cheddar
1ks - vejce na potření
špetka - sůl, pepř, chilli podle chuti
příprava - 30
vaření - 30
Kategorie Chuťovka
Uvařila TerezaLavičková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account