Gratinovaný fenykl

Vytisknout recept
Syrový fenykl do salátů je vynikající, ale skvělý je i tepelně upravený. Vynikne tak jeho jemná chuť a vůně.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 5 minutes
Celkový čas 15 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 3 bulvy fenyklu
  • 1 lžička sezamového semínka
  • 1 lžička slunečnicového semínka
  • trochu mandlí
  • 2 lžičky lahůdkového droždí
  • olej
  • pepř
  • sůl
  • pažitka
  • olivový olej

Instrukce

  • Do sekáčku vložíme mandle, sezamová semínka, lahůdkové droždí, sůl a slunečnicové semínko. Rozsekáme a dáme stranou.
  • V hrnci přivedeme vodu k varu a pak do ní vložíme nakrájený fenykl. Blanšírujeme 4 minuty.
  • Na pekáč nalijeme trochu oleje a přidáme fenykl, osolíme a opepříme.
  • Pečeme v troubě na 190°C a když se na povrchu začne tvořit krustička, posypeme fenykl rozmixovanými semínky.
  • Na talíři ještě pokapeme olivovým olejem a posypeme nasekanou pažitkou.
5 Komentářů
  1. 5 stars
    Může to být dobré. Jednou jsem kdysi fenykl dělala.

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    to jsem ještě neměla, ale jistě by mi fenykl takto chutnal 🙂

  3. Tak to bych docela ráda ochutnala, fenykl znám jen jako koření a z něho vařený čaj miminkům proti bolestí bříška.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account