Gnocchi se spenatem
Ingredience
- Gnocchi
- Brambory
- 440 g
- Pšeničná celozrnná mouka
- 80 g
- Polohrubá pšeničná mouka
- 80 g
- Sůl
- Vejce
- 2 ks
- Voda
- Špenát
- Máslo
- 3 lžíce
- Česnek
- 4 stroužky
- Mražený listový špenát
- 300 g
- Sůl
- Smetana na vaření
- 150 ml
- Strouhaný parmazán
- 2 lžíce
- Oregáno
Instrukce
- V osolené vodě doměkka uvaříme brambory ve slupce, které po vychladnutí oloupeme.
- Brambory nastrouháme najemno na struhadle a dáme je do větší mísy.
- Přidáme obě mouky, sůl, vejce a vytvoříme kompaktní těsto, které si rozdělíme na menší kousky.
- Z těch uválíme váleček, který rozkrájíme na centimetrové díly, ze kterých vytvoříme kuličky.
- Vidličkou můžeme vytvořit vroubkovaný vzor.
- Gnocchi uvaříme ve vroucí osolené vodě a po vyplavání na hladinu je scedíme.
- Špenát
- V pánvi rozehřejeme 3 lžíce másla a opečeme na něm 4–5 stroužků česneku pokrájených na plátky.
- Přidáme 300 g mraženého listového špenátu a necháme úplně povolit.
- Promícháme, osolíme a zalijeme asi 150 ml smetany na vaření. Necháme zhoustnout.
- Dosolíme a přimícháme 2 lžíce strouhaného parmazánu.
- Nakonec spojíme špenát s noky a ozdobíme oregánem.
Přesně. Dají se i chutne koupit a ohřát. Naposled jsem měla dynove v restauraci. To byla bašta.
Vypadají lákavě, dala bych si.
Dají se i koupit.
mňam, to máme rádi, i malý tohle miluje 🙂
To je super.
Zní to dobře. Špenát máme rádi. Gnocchi – zase – jsem ještě nikdy neochutnala.
Fakt skoda, je to neco mezi testovinou a bramborou. Doporucuji.
Anetko, já je nevyrábím doma, ale kupuji v SM, mají je dobré. A půl kila nám stačí na 3 až 4 porce.
Přesně. Dají se i chutne koupit a ohřát. Naposled jsem měla dynove v restauraci. To byla bašta.
Ty jsem, myslím, někde viděla vyfocené. 😀 Další možná varianta.
Tak to bych mohla koupit. Někdy už opravdu nevíme, co vařit, je to stále dokola, tudíž je vítané něco nového a neochutnaného. 🙂
To jsem rada, ze jsem inspirovala 🙂