Gnocchi se spenatem

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Gnocchi
  • Brambory
  • 440 g
  • Pšeničná celozrnná mouka
  • 80 g
  • Polohrubá pšeničná mouka
  • 80 g
  • Sůl
  • Vejce
  • 2 ks
  • Voda
  • Špenát
  • Máslo
  • 3 lžíce
  • Česnek
  • 4 stroužky
  • Mražený listový špenát
  • 300 g
  • Sůl
  • Smetana na vaření
  • 150 ml
  • Strouhaný parmazán
  • 2 lžíce
  • Oregáno

Instrukce

  • V osolené vodě doměkka uvaříme brambory ve slupce, které po vychladnutí oloupeme.
  • Brambory nastrouháme najemno na struhadle a dáme je do větší mísy.
  • Přidáme obě mouky, sůl, vejce a vytvoříme kompaktní těsto, které si rozdělíme na menší kousky.
  • Z těch uválíme váleček, který rozkrájíme na centimetrové díly, ze kterých vytvoříme kuličky.
  • Vidličkou můžeme vytvořit vroubkovaný vzor.
  • Gnocchi uvaříme ve vroucí osolené vodě a po vyplavání na hladinu je scedíme.
  • Špenát
  • V pánvi rozehřejeme 3 lžíce másla a opečeme na něm 4–5 stroužků česneku pokrájených na plátky.
  • Přidáme 300 g mraženého listového špenátu a necháme úplně povolit.
  • Promícháme, osolíme a zalijeme asi 150 ml smetany na vaření. Necháme zhoustnout.
  • Dosolíme a přimícháme 2 lžíce strouhaného parmazánu.
  • Nakonec spojíme špenát s noky a ozdobíme oregánem.
12 Komentářů
  1. Author
    NelaVávrová 9 měsíců ago

    Přesně. Dají se i chutne koupit a ohřát. Naposled jsem měla dynove v restauraci. To byla bašta.

  2. Naděžda Křičenská 9 měsíců ago

    5 stars
    Vypadají lákavě, dala bych si.

  3. Lenka Hudečková 9 měsíců ago

    5 stars
    mňam, to máme rádi, i malý tohle miluje 🙂

  4. Aneta Kollerová Mašková 9 měsíců ago

    Zní to dobře. Špenát máme rádi. Gnocchi – zase – jsem ještě nikdy neochutnala.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account