Na másle nebo oleji podusíme cibuli a nakrájený fenykl, já osobně vykrajuji ty středy a zelené čáasi. Spolu to podusíme do změknutí cca 10-15 minut, pak podlijeme vodou přidáme nakrájenou bramboru, česnek a bujon, nebo vegetu, povaříme než se brambora uvaří 20minut cca, pak přidáme mléko a nakonec smetanu, pak ponorným mixérem vše rozmixujeme . Nakonec dochutíme utřeným česnekem a podáváme s těstovinami penne nebo vrtule a nastrouháme sýr na vrch. Děti i my tuhle omáčku milujeme a děláme ji dost často tak věřím že si ji zamilujete taky
Obrázek je ilustrační vypadá podobně, jak ji budu dělat doplním fotky ![🙂](https://s.w.org/images/core/emoji/14.0.0/svg/1f642.svg)
2ks - Fenykl
2ks - Cibule středně velká
1ks - Brambora větší
3ks - česnek dle chuti 2-3 stroučky
500ml - mléko
500ml - voda
1ks - bujon zeleninový, nebo vegeta, nebo jen sůl
100ml - smetana na vaření ale dávám i šlehačkovou když mám
50ml - kousek másla nebo olej
příprava - 15
vaření - 60