Fabada asturiana – španělská fazolová polévka

Vytisknout recept
Základem fabada je směs paprikové klobásy chorizo, tmavého jelita s rýží morcilly a sušeného vepřového boku pancetty. I s českými surovinami to chutná skvěle!
Kategorie Polévka
Kuchyně Španělská
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 2 minutes
Celkový čas 2 minutes
Porce 6 osob
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • bílé fazole velké máslové 500 g
  • klobása chorizo nebo papriková klobása 2 nožičky
  • pancetta 300 g
  • jelito nebo španělská morcilla 2 ks
  • cibule 1 ks
  • šafrán nitky 1/2 lžičky
  • bobkový list 2 ks
  • sůl
  • chléb k podávání

Instrukce

  • Dvanáct hodin předem zalijte fazole studenou vodou. Pak je slijte a zalijte čerstvou vodou zhruba 2 cm nad luštěniny. Přidejte špetku soli, přiveďte k varu, pak stáhněte na mírný stupeň a uvařte doměkka. Bílou pěnu z hladiny sbírejte.
  • Chorizo, pancettu a morcillu zprudka opečte v celku v pánvi. Cibuli oloupejte, překrojte napůl a přidejte k uzeninám. Přisypte šafrán, zalijte naběračkou vody z fazolí a promíchejte. Přidejte k fazolím i s bobkovým listem, přiklopte pokličkou a vařte zhruba 2,5 hodiny na mírném stupni doměkka. Občas promíchejte a podle potřeby přilijte vodu. Podle chuti osolte.
  • Při servírování vyndejte uzeniny na prkénko, nakrájejte je na menší kousky a dejte doprostřed stolu. Každému do hlubokého talíře nalijte polévku s fazolemi a podávejte s čerstvým chlebem. Uzeniny ať si dle libosti nabere každý sám.
3 Komentářů
  1. No tak toto za nás ne….z těchto surovin bych vytvořila tři různá jídla a bylo by co jíst celý týden.

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    to bude jistě mňamina

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account