Bez černý právě dozrává - udělejte si výborný domací džem!

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas vaření 30 minutes
Porce 0
Uvařila TerezaNáhlovská

Ingredience

  • 1 kg Bobulí černého bezu
  • 500 g Cukr
  • 1 ks Pektogel
  • 1 ks Hřebíček
  • Citrónová šťáva
  • 1 ks Skořice

Instrukce

  • Plody bezu sklízejte až těsně před prvními mrazíky na podzim, kdy je jejich barva černá – až tehdy jsou bobulky plně zralé. 
    Omyjeme a přebereme bobulky černého bezu. Dáme do hrnce a přidáme koření a šťávu z citrónu. Necháme vařit, když se vypaří cca 1/3 vody přidám pektogel a cukr po částech. Necháme vařit 5 minut. Naplníme do sklenic uzavřeme a otočíme víčkem dolu. 
     
     
     O bezinkách se více dočtete zde (článek se otevře v novém okně).

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account