Dýňový poschoďový dort

Vytisknout recept
Vyzkoušela jsem nový recept z dýně a velmi se mi osvědčil. Byl pěkně vláčný. Navíc se dá opět využít sezonní zelenina.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 1 hour
Čas vaření 35 minutes
Celkový čas 1 hour 35 minutes
Porce 16 porcí
Uvařila Naděžda Křičenská

Ingredience

  • 400 g dýně hokaido
  • 300 g polohrubé mouky
  • 150 g cukru krupice
  • 150 g třtinového cukru
  • 200 g ovesných vloček
  • 160 g másla
  • 6 vajec
  • 200 ml mléka
  • kypř. prášek
  • sůl
  • 2 lžičky citron. kůry
  • 4 lžičky mleté skořice
  • 2 lžičky mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého muškát. oříšku
  • 100 g mletých lískových oříšků
  • 500 g másla
  • 200 g práškového cukru
  • 2 ks Creme Olé
  • 600 ml mléka
  • 100 g mletých lískových oříšků
  • 100 g celých lískových oříšků

Instrukce

  • Nastrouháme si na hrubo dýni hokaido.
  • Ušleháme žloutky s cukry.
  • Pak zašleháme máslo.
  • Smícháme si v míse mouku, oves. vločky, kypř.prášek, sůl a koření.
  • Přidáme do máslové směsi nastrouhanou dýni, mleté ořechy.
  • Střídavě přidáváme moučnou směs a mléko.
  • Pak opatrně přišleháme ušlehané bílky.
  • Nalijeme do dvou dortových forem, vystlaných pečícím papírem.
  • Pečeme při 170°C asi 35 minut.
  • Druhý den si ušleháme ve šlehači puding zastudena - Creme Olé s mlékem.
  • Utřeme máslo s cukrem a po částech přidáváme puding.
  • Nakonec přidáme mleté ořechy.
  • Nazdobíme dorty krémem a navrch dáme celé ořechy.
4 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    jen se tu olozuji

  2. Dort vypadá velmi luxusně, pochutnala bych si.

  3. LucieGajdíková 1 rokem ago

    Tak tohle vypadá hoodně luxusně 😍

  4. MichaelaHoráková 1 rokem ago

    Netipovala bych, že je z dýně.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account