Dýňová roláda s vlašskými ořechy

Vytisknout recept
Piškotová roláda s dýní krásně prozáří pošmourné dny. Tak hurá na to!
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 1 minute
Porce 10 porcí
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

Na dýňovou roládu:

  • 3 vejce pokojové teploty
  • 70 g hladké pšeničné mouky
  • 30 g mouky z vlašských ořechů
  • 1 kávová lžička kypřicího prášku
  • ½ kávové lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • 1 kávová lžička cejlonské skořice
  • 1 kávová lžička perníkového koření
  • 160 g dýňového pyré
  • 150 g třtinového cukru
  • 50 g krupicového cukru

Na krém:

  • 50 g změklého másla
  • 200 g Lučiny
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 kávová lžička vanilkové pasty

Instrukce

  • vinky
  • Dárky
  • Tyčinky
  • Lokální produkty
  • Pro děti
  • Klíčení
  • Úvod
  • Blog
  • Domácí recepty
  • Dýňová roláda s vlašskými ořechy
  • DOMÁCÍ RECEPTY
  • Dýňová roláda s vlašskými ořechy
  • v úterý 8. 11. | 1596x přečteno
  • Máte rádi rolády? A co minirolády? Kateřina Jašková pro nás vykouzlila tuhle boží dýňovou roládu s nadýchaným krémem a vlašskými ořechy, abyste měli co mlsat k podzimnímu šálku kávy či čaje. Piškotová roláda s dýní krásně prozáří pošmourné dny. Tak hurá na to!
  • Sdílet
  • Dýňová roláda s vlašskými ořechy
  • 120 minut
  • 8–10 porcí
  • Co budete na 1 roládu potřebovat?

Na dýňovou roládu:

  • 3 vejce pokojové teploty
  • 70 g hladké pšeničné mouky
  • 30 g mouky z vlašských ořechů
  • 1 kávová lžička kypřicího prášku
  • ½ kávové lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • 1 kávová lžička cejlonské skořice
  • 1 kávová lžička perníkového koření
  • 160 g dýňového pyré
  • 150 g třtinového cukru
  • 50 g krupicového cukru

Na krém:

  • 50 g změklého másla
  • 200 g Lučiny
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 kávová lžička vanilkové pasty
  • Postup
  • Troubu předehřejeme na 180 stupňů – horní a spodní ohřev bez horkovzduchu.
  • Nejprve si připravíme piškotovou roládu. Oddělíme bílky od žloutků a bílky vyšleháme do sněhu. V jedné míse smícháme hladkou mouku, mouku z vlašských ořechů, kypřicí prášek, sodu, sůl, perníkové koření a skořici.
  • V druhé míse vymícháme spolu dýňové pyré, žloutky a oba cukry. Poté přidáme směs mouky a koření a nakonec opatrně vmícháme sníh.
  • Těsto pak vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a rozetřeme jej do všech stran. Vložíme do trouby na 18 minut.
  • Po vytažení ihned překlopíme plát těsta na čistou utěrku a opatrně odlepíme pečicí papír. Z těsta papír může jít trochu hůře, dávejte tedy pozor, ať se nepotrhá.
  • Až máme papír odstraněný, spolu s utěrkou zamotáme těsto do rolády a necháme cca 1 hodinu vychladnout.
  • Zatímco nám dýňová roláda chladne, připravíme si krém. Povolené máslo vyšleháme spolu s Lučinou, cukrem a vanilkovou pastou do jemného nadýchaného krému,
  • Roládu potřeme krémem a opět zarolujeme. Pak hned můžeme krájet na plátky a servírovat. Dobrou chuť!
5 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    zkoušeli jsme některé léto, byla dobrá 🙂

  2. KláraOdehnalová 1 rokem ago

    To vypadá dobře, dýni mám ráda v jakýchkoliv pokrmech.

  3. 5 stars
    Povedená roláda. Rolády miluji.

  4. Moc pěkná roláda, už se těším, až budou dýně na zahrádce.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account