Dort ze zakysané smetany s borůvkami

Vytisknout recept
Piškoty umeleme, promícháme s rozpuštěným máslem a přesnídávkou. Natlačíme do dortové formy, vyložené potravinovou fólií. Necháme chvíli v lednici.
Želatinu rozpustíme ve studené vodě, necháme 1 minutu nabobtnat, a poté 3 minuty zahříváme za stálého míchání na mírném plameni. Odstavíme.
Mezitím ušleháme šlehačku. Vedle v míse smícháme zakysanou smetanu s oběma cukry, a vmícháme zelatinovou vodu a ušlehanou šlehačku. Směs rozprostřeme na korpus, a necháme vychladit minimálně na 6 hodin. 
Nakonec potřeme borůvkovou směsí: Borůvky smícháme se 2 lžícemi cukru, podlijeme trochou vody a na mírném plameni povaříme 3 minuty. Přidáme citronovou šťávu, škrob, promícháme a odstavíme. Nalijeme na dort, necháme ztuhnout a dáme vychladit, na 6 hodin do lednice. 

200g - piškoty
50g - máslo rozpuštěné
ks - jablečná přesnídavka malá
20g - vanilkový cukr
10 g - želatina v prášku
250ml - smetana ke šlehání
500g - zakysaná smetana
80g - třtinový cukr
ks - borůvky
1lžíce - citrónová šťáva
1lžíce - škrob
příprava - 50
vaření - 0
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila Jana101

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account