Nelíbíte se sama v sobě v zrcadle? Nejsou Vám džíny,které jste si koupila před půl rokem? Říkáte si, že nemáte čas udělat pro sebe víc? Cvičit? Kdy, když musíte obstarat práci, manžela, děti a domácnost? Cítíte se nafouklá po každém jídle, které sníte? Chcete se cítit, hezčí, štíhlejší a hlavně zdravější a sebevědomější?
Pokud jste si na některou z otázek odpověděla ano, tak potom zapomeňte na všechny diety a začněte jíst chytře!
 
Žádná dieta se nedá držet celý život
Nedávejte si hned na začátku přehnané cíle. Za měsíc opravdu deset kilo nezhubnete. Běžte na to chytře a hlavně pomalu. Žádná dieta se nedá držet celý život, musíte si uvědomit, že máte nějaké zažité vzorce stravování a chování k sobě samé, které je potřeba změnit a pak se teprve začnou dít změny. A to i přesto abyste trávila každou volnou chvilku ve fitku nebo doma na rotopedu, který stejně slouží jako věšák na prádlo.
1/ Snažte se eliminovat potraviny o kterých víte, že jsou nezdravé a měly by se konzumovat co nejméně. Nevíte, co mám na mysli? Opravdu si potřebujete dát každý den v práci u kávy s kolegyní sušenku, dortík nebo bublaninu podle nového receptu?
Ano, občas na tom není nic špatného, ale tento mnohdy každodenní zlozvyk, dokáže napáchat pěknou paseku, zvlášť když takovouto svačinku konzumujeme odpoledne, kdy už by se měl příjem sacharidů naopak snižovat
 
2/ Začněte konzumovat větší množství zeleniny. Mnoho lidí si myslí, že jí jedí dost, ale většinou je opak pravdou. Jedno, dvě rajčata nebo jedna paprika za den skutečně není dostatečné množství. Dospělý člověk by měl přijmout až půl kila denně. Zelenina zasytí a obsahuje velký obsah vlákniny, která je důležitá pro naše zdravé trávení.
 
 
Po pár skleničkách vína už energeticky přijmete třeba celou další večeři
 
3/ Omezte alkohol. Ano, skutečně i taková běžná věc jako dát si každý večer skleničku vína, nebo několikrát týdně pivo po obědě nebo s kamarády výrazně nabourá všechny vaše snahy o hubnutí. Alkohol je velmi energeticky vydatný a po pár skleničkách vína už energeticky přijmete třeba celou další večeři. Pro tělo je to prostá energie navíc a když jí nestihne zpracovat, uloží si jí na později a bohužel pro nás do tukových zásob. Pokud se snažíte o redukci váhy, omezte minimálně v tomto období konzumaci jakéhokoliv alkoholu na minimum.
 
4/ Dejte pozor na mlsání. Taky máte rádi takovou tu pohodu, kdy si s partnerem sednete, pustíte si film a dáte si něco na zub? Právě tohle uzobávání v sobě skrývá velkou energetickou bombu, kterou většina z nás nezapočítává jako „ normální jídlo“. Nandáme si to, co máme rádi, takže třeba, sýry, olivy, tyčinky, salámky, různé krekry nebo brambůrky, ovoce ať čerstvé nebo sušené….k tomu si dáme již zmíněnou skleničku či dvě vína a pak se divíme že naše váha leze pomalu a jistě nahoru.
 
5/ Pokud nemáte alergii nebo intoleranci nevyřazujte žádnou potravinu nebo žádnou z makroživin z vašeho jídelníčku. Bezlepkovou dietu nechte celiakům, pro zdravého člověka je lepek v rozumné míře naprosto normální věc, které se nemusíte obávat. Omezování jedné ze složek stravy, třeba naprosté vyloučení sacharidů nebo tuků je nesmysl a není dlouhodobě udržitelné. Každé jídlo má obsahovat všechny živiny, tedy sacharidy, bílkoviny a tuky. 
 
Dlouhodobé podjídání vede k nadváze
 
6/ V první řadě si zjistěte jaký máte bazální metabolismus a nikdy nejezte méně než je tato hodnota. Dlouhodobé podjídání vede k nadváze stejně jako přejídání. Při nedostatku živin si tělo brání tukové zásoby a vy stejně nezhubnete.
 

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account