Piškoty umeleme, promícháme s rozpuštěným máslem a přesnídávkou. Natlačíme do dortové formy, vyložené potravinovou fólií. Necháme chvíli v lednici.
Želatinu rozpustíme ve studené vodě, necháme 1 minutu nabobtnat, a poté 3 minuty zahříváme za stálého míchání na mírném plameni. Odstavíme.
Mezitím ušleháme šlehačku. Vedle v míse smícháme zakysanou smetanu s oběma cukry, a vmícháme zelatinovou vodu a ušlehanou šlehačku. Směs rozprostřeme na korpus, a necháme vychladit minimálně na 6 hodin.
Nakonec potřeme borůvkovou směsí: Borůvky smícháme se 2 lžícemi cukru, podlijeme trochou vody a na mírném plameni povaříme 3 minuty. Přidáme citronovou šťávu, škrob, promícháme a odstavíme. Nalijeme na dort, necháme ztuhnout a dáme vychladit, na 6 hodin do lednice. 200g - piškoty50g - máslo rozpuštěnéks - jablečná přesnídavka malá20g - vanilkový cukr10 g - želatina v prášku250ml - smetana ke šlehání500g - zakysaná smetana80g - třtinový cukrks - borůvky1lžíce - citrónová šťáva1lžíce - škrobpříprava - 50vaření - 0