
Domácí tvarohový dort, po kterém se zapráší
Postup receptu
Všechny suroviny na těsto (ingredience od začátku) - změklé máslo, hladká mouka, moučkový cukr, vanilkový cukr, vejce a nastrouhaná kůra z půlky citronu, vše vložíme do mísy a robotem umixujeme. Těsto je tvárné a rovnoměrně ho vmačkáme prsty do dortové formy, uděláme i centimetrový okraj. Vytvoříme náplň. Smetanu ušleháme dotuha. Do druhé mísy dejte všechny suroviny na náplň - tvaroh, vejce, cukr krupice, vanilkový cukr, pudinkový prášek, nastrouhaná kůra z půlky citronu, promícháme a postupně přidáváme našlehanou smetanu. Náplň pak rovnoměrně nalijeme na těsto a dáme péct. Pečeme 35 - 40 min - povrch zhnědne a je pružný. Necháme vychladnout, poprášíme moučkovým cukrem a jen sledujeme, jak se po dortu zapráší.:-)100g - změklé máslo
150g - hladká mouka
50g - moučkový cukr
20g - vanilkový cukr
1ks - vejce
1ks - nastrouhaná citronová kůra
180g - smetana ke šlehání min. 31%
500g - plnotučný tvaroh měkký
2ks - vejce
140g - cukr krupice
20g - vanilkový cukr
40g - vanilkový pudinkový prášek
1ks - nastrouhaná kůra z citronu
příprava - 20
vaření - 40