Potřebujete zmíněné ingredience a určitě dortovou formu o průměru 22 cm, pečicí papír. Papír vystřihneme o trochu větší než je forma, lehce navlhčíme vodou, aby byl tvárný a vyložíme jím formu. Troubu rozehřejeme na 175 stupňů.
Postup receptu
Všechny suroviny na těsto (ingredience od začátku) - změklé máslo, hladká mouka, moučkový cukr, vanilkový cukr, vejce a nastrouhaná kůra z půlky citronu, vše vložíme do mísy a robotem umixujeme. Těsto je tvárné a rovnoměrně ho vmačkáme prsty do dortové formy, uděláme i centimetrový okraj.
Vytvoříme náplň. Smetanu ušleháme dotuha. Do druhé mísy dejte všechny suroviny na náplň - tvaroh, vejce, cukr krupice, vanilkový cukr, pudinkový prášek, nastrouhaná kůra z půlky citronu, promícháme a postupně přidáváme našlehanou smetanu. Náplň pak rovnoměrně nalijeme na těsto a dáme péct.
Pečeme 35 - 40 min - povrch zhnědne a je pružný. Necháme vychladnout, poprášíme moučkovým cukrem a jen sledujeme, jak se po dortu zapráší.:-)
100g - změklé máslo150g - hladká mouka50g - moučkový cukr20g - vanilkový cukr1ks - vejce1ks - nastrouhaná citronová kůra180g - smetana ke šlehání min. 31%500g - plnotučný tvaroh měkký2ks - vejce140g - cukr krupice20g - vanilkový cukr40g - vanilkový pudinkový prášek1ks - nastrouhaná kůra z citronupříprava - 20vaření - 40