Ananas v karamelu

Vytisknout recept
Milé dámy, od nového roku jíme zdravě, a k takové stravě patří i ananas. Už jsme za tu dobu měli dva a ten druhý byl docela "jednovatý". Hodně ostrý, štiplavý a nakyslý, tak jsem se dneska rozhodla, že až dorazíme z voleb, udělám ho na karamelu a poprvé od ledna si zamlsáme.
Ukrojila jsem každému 2 plátky asi 1 cm silné, oloupala z nich slupku. Na pánev jsem dala kousek másla a na to ananas, který jsem z obou stran nechala opéci - osmahnout. Pak jsem tam dala dvě lžíce třtinového cukru a nechala zkaramelizovat. Vše netrvalo déle něž 10 min. Poté jsem podávala.. I když by na tom slušel i kopeček šlehačky nebo vedle zrmzlina, to už ne.
 
Pochutnali jsme si a máme zase od mlsání na pár dní pokoj.
 
Hudlenka
4plátek - čerstvý ananas
1lžíce - máslo
2 lžíce - hnědý cukr
příprava - 10
vaření - 10
Kategorie Dezert
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account