Domácí steaková omáčka
Ingredience
- 200 ml
- kečupu
- 75 m l sladkého červeného vína
- 1
- cibule
- 4 stroužky
- česneku
- 4
- sušené švestky
- 4 lžíce
- omáčky worcester
- 4 lžíce hnědého cukru
- 2 lžíce
- sójové omáčky
- 1 lžíce
- rozinek
- 1 lžíce
- oleje
- pepř sušené oregano, mleté nové koření, ocet
Instrukce
- 1
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. V rendlíku rozehřejeme olej, přidáme cibuli s česnekem a necháme zesklovatět.
- 2
- Přidáme kečup, worcester, švestky, rozinky, hnědý cukr, sójovou omáčku a červené víno. Přidáme i špetku pepře, oregana a nového koření.
- 3
- Na mírném plameni postupně dusíme asi 25 až 30 minut. Podle potřeby přidáme po lžicích vodu, kdyby byla omáčka příliš hustá.
- 4
- Ke konci omáčku rozmixujeme dohladka a ochutnáme. Chuť vyladíme přidáním octa, cukru a případně koření.
Zajímavá a dobrá omáčka. Ráda někdy vyzkouším.
paráda, dobrou chuť..
zajímavé, většinou dělám světlé omáčky… zakysanka, jogurt, česnek, med, citron…
Ty mám taky ráda, střídáme 🙂