Go Back
+ servings

Domácí steaková omáčka

Vytisknout recept
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 200 ml
  • kečupu
  • 75 m l sladkého červeného vína
  • 1
  • cibule
  • 4 stroužky
  • česneku
  • 4
  • sušené švestky
  • 4 lžíce
  • omáčky worcester
  • 4 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžíce
  • sójové omáčky
  • 1 lžíce
  • rozinek
  • 1 lžíce
  • oleje
  • pepř sušené oregano, mleté nové koření, ocet

Instrukce

  • 1
  • Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. V rendlíku rozehřejeme olej, přidáme cibuli s česnekem a necháme zesklovatět.
  • 2
  • Přidáme kečup, worcester, švestky, rozinky, hnědý cukr, sójovou omáčku a červené víno. Přidáme i špetku pepře, oregana a nového koření.
  • 3
  • Na mírném plameni postupně dusíme asi 25 až 30 minut. Podle potřeby přidáme po lžicích vodu, kdyby byla omáčka příliš hustá.
  • 4
  • Ke konci omáčku rozmixujeme dohladka a ochutnáme. Chuť vyladíme přidáním octa, cukru a případně koření.