Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Domácí steaková omáčka
Vytisknout recept
Kategorie
Přílohy
Kuchyně
Česká
Čas přípravy
10
minutes
min
Čas vaření
30
minutes
min
Celkový čas
40
minutes
min
Porce
4
osoby
Uvařila
NelaVávrová
Ingredience
200
ml
kečupu
75
m
l sladkého červeného vína
1
cibule
4
stroužky
česneku
4
sušené švestky
4
lžíce
omáčky worcester
4
lžíce hnědého cukru
2
lžíce
sójové omáčky
1
lžíce
rozinek
1
lžíce
oleje
pepř
sušené oregano, mleté nové koření, ocet
Instrukce
1
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. V rendlíku rozehřejeme olej, přidáme cibuli s česnekem a necháme zesklovatět.
2
Přidáme kečup, worcester, švestky, rozinky, hnědý cukr, sójovou omáčku a červené víno. Přidáme i špetku pepře, oregana a nového koření.
3
Na mírném plameni postupně dusíme asi 25 až 30 minut. Podle potřeby přidáme po lžicích vodu, kdyby byla omáčka příliš hustá.
4
Ke konci omáčku rozmixujeme dohladka a ochutnáme. Chuť vyladíme přidáním octa, cukru a případně koření.