
Cuketové rizoto
Dneska jsem vyzkoušela cuketové rizoto. Recept jsem našla na netu, ale upravila jsem si ho pro nás, jak my to máme rádi a co máme rádi.
Cukety jsem ani neloupala, jen pořádně umyla a nakrájela na kostky.
Cibuli na jemno rozkrájela.
Rýži jsem propláchla v horké vodě.
Žampiony očistila a nakrájela na plátky.
Tím je veškerá příprava hotová.
Do většího hrnce dáme olej, orestujeme cibuli a na ni přidáme cuketu. A žampiony.
Ještě chvíli restujeme a přidáme rýži. Zalijeme vodou asi 1 cm nad rýži.
Přidáme sůl, já jsem dala citronový pepř, asi lžičku kurkumy, pořádně promíchala
a nechala jsem rýži pod pokličkou dusit. Musí se často míchat.
Pokud je potřeba, přidávat horkou vodu.
Rizoto je hotové, pokud se voda vsákla do rýže a ta je měkká.
Mezitím jsem si na lžičce oleje opražila hrstičku dýňových a slunečnicových semínek
a pokrájela si zelenou nať. Tímto vším jsem rizoto dozdobila.
Podávala jsem s okurkovo.rajčatovým salátem, ale jistě bude dobrá např. i červená řepa.
Přeji všem dobrou chuť 
Hudlenka
2ks - cuketa mladá
1ks - cibule
1 ks - kukuřice v plechu malá
2hrst - rýže
2lžíce - olej
30g - dýňová semínka
ks - sůl, pepř, kurkuma /nebo kari/
3-5ks - čerstvé žampiony
příprava - 15
vaření - 30