Cuketová buchta slaná

Vytisknout recept
Recept na tuto slanou cuketovou buchtu jsem dostala od své sousedky a protože byla vynikající, tak jsem jí také zkusila.
Je dokonce tak dobrá, že jsem jí tuto sezónu dělala už několikrát a ráda se s vámi o tento recept podělím.
Tak tedy :
Cuketu jsem oloupala a nahrubo nastrouhala. Je důležité jí dost osolit a nechat chvíli odležet, aby pustila vodu.
Mezitím jsem si nakrájela uzeninu, cibuli a pažitku.
Slila jsem vodu z cukety a ještě rukou vymačkala. Přidala jsem cibuli, nakrájenou uzeninu, pažitku, vejce, olej, polohrubou mouku, kypřící prášek do pečiva a nastrouhaný sýr Eidam.
Dobře jsem promíchala a vylila na vymazaný a vysypaný plech. Pekla jsem asi 45 minut při 175°C. Hotovo je tehdy, když je buchta růžová. Dobře se krájí až když je dobře vystydlá.
 
1kg - cuketa
30dkg - salám nebo jiná uzenina
1ks - cibule
5ks - vejce
1/2 hrnek - olej
1hrnek - polohrubá mouka
1ks - kypřící prášek do pečiva
1hrnek - nastrouhaný sýr Eidam
1špetka - sůl
1hrst - pažitka
příprava - 25
vaření - 45
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Eva Kuntová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account