Čokoládový dort s makovým krémem
Ingredience
- Suroviny na čokoládový korpus
- 3 bílky
- 5 žloutků
- 100 g cukru krupice
- 20 g hladké mouky
- 70 g polohrubé mouky
- 40 g mandlové mouky
- 1 polévková lžíce kakaa
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 5 polévkových lžic oleje
- špetka soli
- 100 g rozpuštěné hořké čokolády Callebaut
- Suroviny na krém
- 300 g mascarpone
- 250 g tučného tvarohu ve vaničce
- 80-100 ml šlehačky
- 50 g mletého máku
- 20 g bílého máku celého
- cukr dle chuti
Instrukce
- 1) Do misky prosejte hladkou a polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Čokoládu nalámejte na menší kousky do rendlíku a ve vodní lázni nechejte rozpustit. Sypkou, moučnou směs i rozpuštěnou čokoládu dejte chvíli stranou.
- 2) Bílky, spolu s krupicovým cukrem a solí, vyšlehejte do tuhého sněhu. Poté postupně zašlehávejte olej a žloutky - na střídačku. Vždy počkejte, až bude přidaná surovina důkladně zašlehané k bílkovému sněhu.
- 3) Všechny sypké ingredience teď zlehka a opatrně vmíchejte k bílkům. Na úplný závěr přidejte i lehce zchladlou, rozpuštěnou hořkou čokoládu Callebaut.
- 4) Hotové těsto na korpus vlijte do dortové formy o průměru 26cm a pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 25 – 35 minut.
- 5) Během pečení korpusu, připravte krém. Mascarpone, tvaroh i šlehačku dejte do mísy a vyšlehejte hladký krém. Přidejte cukr dle chuti a nakonec vmíchejte i mák.
- 6) Takto připravený krém navrstvěte na vychladlý korpus a dejte do lednice odležet – ideálně do druhého dne.
Krásný dortík a moc dobrý,
Děkuji pěkně.
vypadá krásně… a jistě je výborný 🙂
Ano a díky za pochvalu.
Dortík vypadá fantasticky a věřím, že i tak bude chutnat.
Miluji lehké dortíky.
Vyzerá to božsky. Nielen super pečiete ale aj krásne fotíte.
Děkuji.