1) Do misky prosejte hladkou a polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Čokoládu nalámejte na menší kousky do rendlíku a ve vodní lázni nechejte rozpustit. Sypkou, moučnou směs i rozpuštěnou čokoládu dejte chvíli stranou.
2) Bílky, spolu s krupicovým cukrem a solí, vyšlehejte do tuhého sněhu. Poté postupně zašlehávejte olej a žloutky - na střídačku. Vždy počkejte, až bude přidaná surovina důkladně zašlehané k bílkovému sněhu.
3) Všechny sypké ingredience teď zlehka a opatrně vmíchejte k bílkům. Na úplný závěr přidejte i lehce zchladlou, rozpuštěnou hořkou čokoládu Callebaut.
4) Hotové těsto na korpus vlijte do dortové formy o průměru 26cm a pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 25 – 35 minut.
5) Během pečení korpusu, připravte krém. Mascarpone, tvaroh i šlehačku dejte do mísy a vyšlehejte hladký krém. Přidejte cukr dle chuti a nakonec vmíchejte i mák.
6) Takto připravený krém navrstvěte na vychladlý korpus a dejte do lednice odležet – ideálně do druhého dne.