Čokoládové lanýže, neboli truffles

Vytisknout recept
Kdo nejedl tyto best of the best čokoládové lanýže neboli truffles, tak neví co je #foodporn 😎
Hííííír postupoš:
Do katrůlku odměříte smetanu, máslo a cukr. Za stálého míchání zahříváte do úplného rozpuštění. Pak ihned odstavíte a přidám všechnu nalámanou čokoládu. Směs mícháte, dokud se nerozpustí. Necháte vychladnout a dáte do lednice. Ze ztuhlé hmoty lžičkou odkrajujete menší kousky a obalujete v kakau (kokosu, mletých mandlích).  Já jsem směs, pro lepší manipulaci na obalování, dala na chvíli i s hncem do mrazáku.
70g - smetana ke šlehání
100g - máslo
60g - cukr krupice (může být méně)
200g - kvalitní čokoláda
2lžíce - likér vlastní chuti (rum, amaretto, cognac, brandy)
příprava - 15
vaření - 10
Kategorie Dezert
Uvařila MaryAušová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account