Cizrnový Jackfruit guláš
Ingredience
- Plechovka Jacky F 400g 1ks
- Plechovka cizrny s nálevem 2ks
- Plechovka krájených rajčat 1ks
- Cizrnová mouka 4 lžíce
- Hrubá mouka 3 lžíce
- Smetana dle chuti
- Cibule 1ks
- Olej 2 lžíce
- Gulášové koření 1 lžíce
- Majoránka 1/2 lžičky
- Mahá koření 1/2 lžičky
- Pepř a sůl dle chuti
- Voda 1.5 l
- Postup
Instrukce
- Cibuli nakrájenou najemno osmahneme na oleji a vylijeme celou plechovku Jackies, vařečkou můžeme některé kousky zmenšit, ale stejně se pak rozpadnou.
- Okořeníme a necháme chvíli povařit (tak 5–10 min).
- Přidáme cizrnu, rajčata a zalijeme vodou.
- Necháme dojít k varu a namíchané si zahuštění z muk se smetanou (můžete použít asi 5 lžic hrubé mouky, když nemáte cizrnovou).
- Do zahuštění přidáme vždy naběračku připravovaného jídla a zamíchám v mističce, sníží se tak riziko hrudek.
- Rozmícháme a povaříme aspoň 10 minut.
Pro mě něco noveho
Jackfruit je ovoce, které roste v Asii – třeba v Thajsku. Také jsem o tom tady kdysi psala. Jí se syrové nebo také vařené do jídla. Sterilovaný jsem ještě neviděla, tak se musím po tom podívat. Tento guláš může být dobrý. Někdy vyzkouším.
Také děkuji za popisek… ten co mám na obr. na receptu, vyjde cenově jak maso:( Prodává se ve vegan obchodech a to nejsem vegan, nejlepší obchod na tyhle veci (levně) je Sapa.
zajímavé, taky neznám ty produkty, ale není to něco, jak nyní stále propagují v TV? To maso nemaso???
ano, jako alternativa ke kuřecímu nebo hovězímu masu….
díky Nelo… fakt jsem byla mimo .-)
rádo se stalo…
Jackfruit tedy neznám, vůbec nevím, co si pod tím mám představit….to k nám na maloměsto ještě asi nedorazilo.
Je potřeba někdy vyzkoušet i neznámé – Jackfruit sterilovaný alternativa k masu v biokvalitě.
No musím se někde poohlédnout, i jak to vyjde cenově. Díky.
V dnešní době je vše bohužel drahé i už konzervy 🙁
ten co mám na obr. na receptu, vyjde cenově jak maso:(