Go Back
+ servings

Cizrnový Jackfruit guláš

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Plechovka Jacky F 400g 1ks
  • Plechovka cizrny s nálevem 2ks
  • Plechovka krájených rajčat 1ks
  • Cizrnová mouka 4 lžíce
  • Hrubá mouka 3 lžíce
  • Smetana dle chuti
  • Cibule 1ks
  • Olej 2 lžíce
  • Gulášové koření 1 lžíce
  • Majoránka 1/2 lžičky
  • Mahá koření 1/2 lžičky
  • Pepř a sůl dle chuti
  • Voda 1.5 l
  • Postup

Instrukce

  • Cibuli nakrájenou najemno osmahneme na oleji a vylijeme celou plechovku Jackies, vařečkou můžeme některé kousky zmenšit, ale stejně se pak rozpadnou.
  • Okořeníme a necháme chvíli povařit (tak 5–10 min).
  • Přidáme cizrnu, rajčata a zalijeme vodou.
  • Necháme dojít k varu a namíchané si zahuštění z muk se smetanou (můžete použít asi 5 lžic hrubé mouky, když nemáte cizrnovou).
  • Do zahuštění přidáme vždy naběračku připravovaného jídla a zamíchám v mističce, sníží se tak riziko hrudek.
  • Rozmícháme a povaříme aspoň 10 minut.