Cizrnové karbanátky s lilkem

Vytisknout recept
1) V pánvi rozpalte 1 lžíci oleje, přidejte cibuli a zhruba 5 minut ji opékejte.
2) Pak přidejte kostičky lilku a česnek, nasekanou chilli papričku zbavenou semínek a zbylý olej. Opékejte asi 10 minut.
3) Přisypte sladkou papriku, kmín a skořici, koriandr a sůl a dobře promíchejte. Dejte do mísy.
4) Pšeničné pukance, cizrnu, pinie a citronovou šťávu rozmixujte do jemna.
5) Vzniklou pastu vmíchejte k lilkové směsi, lehce zahustěte moukou a prohněťte. Tvarujte karbanátky.
6) Z obou stran je smažte na rozpáleném oleji dozlatova.
2lžíce - Olivový olej
1ks - Cibule
1ks - Lilek
2lžička - Sušený česnek
1ks - Chilli paprička
1/2lžička - Sladká paprika
1lžička - Mletý kmín
1lžička - Mletá skořice
2lžíce - Čerstvý koriandr
1/2lžička - Sůl
1hrnek - Pšeničné medové pukance
250g - Cizrna ( v plechovce)
100g - Piniové oříšky (nemusí být)
1lžíce - Citronová šťáva
1lžíce - Hladká mouka
příprava - 30
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila LindaKubíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account