Jablečný bezlepkový chlebíček

Vytisknout recept
Pokud vás honí mlsná a dali byste si něco sladkého a zároveň zdravého ke kávě nebo k čaji, pak je tento dezert dobrou volbou.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 25 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 50 g rozinek
  • 50 g mandlí
  • 50 g lískových ořechů
  • 150 g rýžové mouky
  • 100 g pohankové mouky
  • 15 g oleje
  • 10 g psyllia
  • 50 g rýžového sirupu
  • 60 g nakrájeného jablka
  • vanilka
  • 1 kypřící prášek bez fosfátů
  • citrónová kůra z bio citrónu
  • 1 lžička skořice
  • 300 g rýžového mléka

Instrukce

  • Rozinky, lískové ořechy a mandle nasekejte nahrubo a dejte do mísy.
  • Přidejte mouku, psyllium, prášek do pečiva, vanilku, skořici, citrónovou kůru a na kostičky nakrájené jablko. Vše dobře promíchejte.
  • Přidejte všechny tekuté ingredience. Dobře promíchejte a nechte 15 minut stát, aby se psyllium aktivovalo.
  • Troubu předehřejte na 190°C.
  • Poměrně hustou směs nalijte do olejem vymazané a rýžovou moukou vysypané dortové formy. Pečte na 190°C asi 25 minut. Chlebíček vyklopte a nechte vychladnout.
6 Komentářů
  1. 5 stars
    Dobrý recept. Také bych dala normální mouku.

  2. Author
    NelaVávrová 1 rokem ago

    Chápu. Já si dávám i bezlepkové i když nemusím dodržovat. Pro mě je to lepší volba než bílá mouka.

  3. Určitě dobrý pro ty, kteří musí dodržovat bezlepkovou dietu.

  4. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    zajímavý, bezlepkovou stravu zatím nepotřebujeme….

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account