Cibulová omáčka
Ingredience
- 750 ml
- silného hovězího vývaru
- 4
- cibule
- 2 lžíce
- mouky
- 2 lžíce
- másla
- 5
- snítek tymiánu
- sůl pepř
Instrukce
- 1
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 2
- Máslo rozehřejeme, přidáme cibuli a na mírném plameni postupně restujeme. Nejdříve necháme cibuli zesklovatět a poté pomalu karamelizovat (15 až 20 minut). Cibule by neměla rychle zhnědnout.
- 3
- Hotovou cibuli zaprášíme moukou a zasmahneme. Zalijeme vývarem, přidáme svázané snítky tymiánu a povaříme asi 10 až 15 minut. Snítky tymiánu vyjmeme, osolíme, opepříme a rozmixujeme dohladka v mixéru.
velmi netradicne
Paní Lenku moc nepotěším 🙁
To opravdu ne, brrrr. Ale někoho třeba ano 🙂