Bramborový krém

Vytisknout recept
Polévky a brambory my Češi milujeme. Jak jinak si vysvětlit, že ročně v České republice spotřebujeme průměrně 70 kg brambor na osobu! Že jsme polévkoví, k tomu ani žádná čísla nepotřebujeme. Dáváme si polévky k obědu i večeři. V poslední době jsme si navíc oblíbili krémy, které lze umixovat takřka z jakékoliv zeleniny. Využijte podzimní sklizně a zkuste náš recept na bramborový krém.
Postup:
  1. Na másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájené oloupané brambory.
  2. Zalijte vývarem, nechte provařit, dokud brambory nebudou měkké. Tyčovým mixérem rozmixujte dohladka.
  3. Přidejte smetanu a nechte projít varem, poté osolte a opepřete dle chuti.
  4. Servírujte s opečenými plátky slaniny a čerstvou pokrájenou pažitkou.
TIP! V receptu jsme použili Bio Vavřinec BIO Smetanu ke šlehání 30%, která letos získala ocenění Regionální potravina. Zvolit můžete i BOHEMILK trvanlivou smetanu ke šlehání 1 l (BOHEMILK, a.s.) nebo Smetanu ke šlehání od Moravia Lacto a.s., obě mají značku Klasa.

600g - brambory
1ks - cibule
600ml - zeleninový vývar
200ml - smetana ke šlehání
2lžíce - máslo
4plátek - slanina
1špetka - sůl
1špetka - čerstvě mletý pepř
1špetka - čerstvá pažitka
příprava - 45
vaření - .
Kategorie Polévka
Uvařila PetraVomelová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account