106

Chléb bez hnětení

Vytisknout recept
A začínáme. 🙂
Vše smícháme dohromady a přikryjeme utěrkou. Po 12 hodinách vylejeme nevábné 🙂 těsto na pomoučený vál a necháme hodinu odpočinout pod utěrkou. Po hodině vytvarujeme bochánek a šup s ním do pekáče, nic se nevymazává, nic se nepotírá. 🙂 Pečeme 30 minut pod pokličkou a pak 15 minut bez poklice na 230 stupňů. 
Pozn. Chleba kyne 12 hodin, takže příprava je ideální před odjezdem do práce nebo v pátek večer před ranním pečením. A ani moc nenaděláte. 🙂 Potřebujete jen mísu, stěrku, hrnek, vál, pečící skleněnou misu či pekáč. Chleba včetně energií stoji 15 Kč, já peču rovnou dva protože jak sami poznáte, nestačí ani vychladnout. 🙂
 
3 hrnek - Hl. mouka
2lžička - Sušené droždí
2lžička - Sůl
2lžička - Kmín drcený
1 a půl hrnek - Voda
příprava - 3 minuty
vaření - 45 min
Kategorie Chuťovka
Uvařila Dita Hankeová

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account