Chléb bez hnětení

Vytisknout recept
Recept je podle "KUCHAŘKA ZE SVATOJÁNU" 
 
Chléb je velmi jednoduchý na připravu, jen kyne minimílně 12 hodin. 
 
POSTUP:
Miska na kynutí: 
*enzo* mouka hladká + žitná chlebová + sůl - promíchat
*enzo* přidat vodu - promíchat
*enzo* překrýt fólií - minimálně 12 hodin nechat kynout
Po 12 hodinách:
*enzo* poprášit pracovní desku
*enzo* těsto dáme na pracovní desku a také ho pomoučíme
*enzo* párkrát placku přeložit přes sebe
 *enzo* nechat odpočinout 15 minut
*enzo* po 15 minutách zkusit vyformovat do koule a dát odpočinout na 2 hodiny mezi dvě pomoučené utěrky 
Pečení:
*enzo* 30 minut před koncem odpočinku předehřát troubu na 230°C s hrncem uvnitř 
*enzo* rychlým chvatem dát do hrnce, přiklopit a dát do trouby
*enzo* Péct cca 30 minut, poté odkrýt a ještě péct 15 - 30 minut podle barvy kůrky 
 
Dobrou chut 🙂
 
Budete cheba zkoušet? Pokud ano budu ráda za fotky. Fotky můžete poslat na email: zivotsbabu@gmail.com a po nějakém čase až přijdou fotky vašich chlebíků udělám koláž jak se Vám to povedlo 🙂
 
2hrnek - hladká mouka
1hrnek - žitná chlebová mouka
1/4lžička - instantní droždí
1 a 1/4lžička - sůl
1-2hrnek - voda (asi hrnek a čtvrt)
ks - mouka na poprášení
ks - litinový hrnec s pokličkou nebo zapékací miska s pokličkou
příprava - -
vaření - -
Kategorie Přílohy
Uvařila Barbora Andrlíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account