Chalupářská zeleninová "bašta"

Vytisknout recept
Stále máme doma cukety a tak došlo na další kombinaci, tentokrát ve spojení s další zeleninou a fazolemi.
Do širšího hlubšího kastrolu jsem na drobno nakrájela jarní cibuli, přidala trošku oleje a dala orestovat. Na půlkolečka jsem nakrájela Uherskou klobásu a přidala jí k cibulce. Než se vše osmahlo, nakrájela jsem si do misky celou cuketu (i se slupkou a jadýrky, ta ještě nebyla natolik vyzrálá, že by v jídle vadila, pokrájela jsem oba dva druhy očištěných paprik a dala do kastrolu, zamíchala a zlehka osolila. Přiklopila pokličkou a dusila asi 10 minut.
Uvařila jsem si vodu na spaření rajčat. Ty jsem posléze oloupala a pokrájela na malé kousky, ty přidala do hrnce a zamíchala. Po dalších cca 5 minutách jsem přidala rajský protlak a následně dvě konzervy fazolí (mexické červené s kukuřicí a bílé v rajské omáčce).
Vše jsem zamíchala, dochutila a již bez pokličky asi 5 minut provařila a bylo hotovo. U nás se toto jí s chlebem, ideálně tmavým žitným, ale dalo by se i s bramborem, či případně úplně bez přílohy.
Přeji dobré chutnání.
 

1ks - cuketa velká
1ks - červená kapie
2ks - rajčata velká
1/2-1ks - jarní cibulka - svazek
2ks - paprika beraní rohy
1ks - rajský protlak malý
2ks - fazole v konzervě, dle libosti
1-2ks - klobása dle velikosti a chuti
ks - sůl, pepř, trocha oleje
příprava - 20
vaření - 30-40
Kategorie Hlavní jídlo
Porce 0
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account