243

Sýrová omáčka

Vytisknout recept
Nakrájíme si prsa na kostičky,posypeme kořením gyros a solamylem, lehce zakápneme olejem a promícháme.
Oloupeme si žampiony, nakrájíme.
Cibuli nakrájíme na drobno. Sýry si nakrájíme na drobno, ať se rychle rozpustí. Sýry přidáváme dle chuti, já osobně mám nejraději nivu, proto dám klidně 20 dkg.
Nejpreve si dáme vařit těstoviny.
Mezitím si dám rozehřát oheň, do sklovata osmažím cibulku a přidám maso a žampiony. Zprvnu osmahnu na prudkém ohni, ať se maso zatáhne, poté pozvolna, ať je měkké. 
Jak je maso měkké, zaliji smetanou a nechám chvilku povařit. Né dlouho, ať se smetana nezdrcne. Do horké smetany přídáme sýry a za stálého míchání vaříme, než se sýry rozpustí. Jestli se vám bude zdát omáčka hustá, ředíme mlékem do požadované hustoty.
Odcedím těstoviny a je hotovo. Jídlo mohu posypat ještě nastrouhaným eidamem a přizdobit paprikou červenou kapii. 
ks - Těstoviny - nejlépe penne
0,5ks - Hermelín
1ks - Niva
3ks - Tavený sýr
5ks - Žampiony
1ks - Smetana
2ks - Kuřecí prsa
0,3ks - Mléko
ks - koření
1ks - cibule
ks - olej
ks - solamyl
příprava - 15
vaření - 25
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila VeronikaPekarová

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account