Sýrová omáčka

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 22 minutes
Uvařila VeronikaPekarová

Ingredience

  • Těstoviny - nejlépe penne
  • 1/2 ks Hermelín
  • 1 ks Niva
  • 3 ks Tavený sýr
  • 5 ks Žampion
  • 1 ks Smetana
  • 2 ks Kuřecí prsa
  • 0,25 ml Mléko
  • 1 ks Cibule
  • Koření
  • Olej
  • Solamyl

Instrukce

  • Nakrájíme si prsa na kostičky, posypeme kořením gyros a solamylem, lehce zakápneme olejem a promícháme.
    Oloupeme si žampiony, nakrájíme.
    Cibuli nakrájíme na drobno. Sýry si nakrájíme na drobno, ať se rychle rozpustí. Sýry přidáváme dle chuti, já osobně mám nejraději nivu, proto dám klidně 20 dkg.
    Nejprve si dáme vařit těstoviny.
    Mezitím si dám rozehřát oheň, do sklovata osmažím cibulku a přidám maso a žampiony. Zprvu osmahnu na prudkém ohni, ať se maso zatáhne, poté pozvolna, ať je měkké. 
    Jak je maso měkké, zaliji smetanou a nechám chvilku povařit. Né dlouho, ať se smetana nezdrcne. Do horké smetany přidáme sýry a za stálého míchání vaříme, než se sýry rozpustí. Jestli se vám bude zdát omáčka hustá, ředíme mlékem do požadované hustoty.
    Odcedím těstoviny a je hotovo. Jídlo mohu posypat ještě nastrouhaným eidamem a přizdobit paprikou červenou kapii. 
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account