
Černá čočka se zeleninou
Ingredients
- 300 g černá čočka beluga
- 100 g mrkev
- 100 g celer
- 1 lžíce rajského protlaku
- 5 dkg másla
- sůl pepř, sušený česnek, kari koření
- 4 plátky slaniny
- 4-6 vajec
- kyselá okurka nakládaná červená řepa (nemusí být)
Instructions
- Černou čočku uvaříme dle návodu na sáčku do měkka, osolíme, slijeme přebytečnou vodu a odstavíme.
- Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na tenké nudličky.
- Na pánvi zpěníme máslo a dáme pokrájenou zeleninu, restujeme do změknutí, ke konci přidáme lžíci rajského protlaku.
- Promícháme a ještě chvíli restujeme.
- Poté do pánve přidáme vařenou čočku. Vše promícháme a okořeníme.
- Já přidala sůl, mletý pepř, trošku sušeného česneku a kari koření.
- Promícháme a máme hotovo.
- Pokrm doplníme orestovaným plátkem slaniny a volským okem.
- Přidáme kyselou okurku, u nás doma byla v lednici sterilovaná červená řepa.
Vařím často červenou čočku. Tuto musím teprve vyzkoušet.
Vyzkoušej, my jsme z její chuti s manželem byli příjemně překvapení a máme ji rádi
Vyzkoušejte, i manžel byl z této úpravy čočky mile překvapen, dnes jsme byli nakupovat, tak už jí mám zase doma.
mňam, mňam, čočku Belugu milujeme
No také mi zachutnala, tak zařadím do jídelníčku častěji.
máme teď doma 5 balíčků, paráda… fakt tohle můžeme
Dnes jsme také koupili další do zásoby
miluji červenou čočku a černou jsem zatím měla jen jednou Beluga
No však u mě to byla s černou čočkou premiéra a tedy pochutnala jsem si. A tedy jsem zvědavá, co na to poví manžel.