Bábovka "dvojfarebná" olejová

Vytisknout recept
Kategorie Cukroví
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 1 hour
Uvařila IvaGlauben

Ingredience

  • 4 ks Vajcia
  • 200 g Práškový cukor
  • 200 g Hladká múka špeciál 00 (špaldová hladká)
  • 1 ks Prášok do pečiva
  • 1 ks Vanilka - struk
  • 1 dcl Olej
  • 1 dcl Voda vlažná
  • 2 lžíce Kakao

Instrukce

  • Žĺtky vymiešame s cukrom do penista, postupne primiešame, olej, vlažnú vodu, múku, PDP alebo za kávovoú lyžičku sody bikarbony. Zľahka vmiešamehu tuhý sneh z bielkov.
    Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a múkou posypanej formy. Povrch môžeme posypať hrozienkami.
    Druhú polovicu cesta sfarbíme kakaom a vlejeme do formy.
    Pečieme pomaly do ružova.
    Vyklopenú a vychladnutú bábovku polejeme vlažnou čokoládou, alebo posypeme cukrom.
    Je mäkučká i na druhý deň (ak zostane)

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account