Celerové karbanátky

Vytisknout recept
Dobré za tepla i za studena.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 4 osoby
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • 300 g celeru strouhaného najemno
  • 100 g šunky pokrájené nadrobno
  • 150 g ideálně uzeného sýru nastrouhat nahrubo já použila parenici
  • 3 celá vejce
  • 2 lžíce špaldové hladké mouky
  • 1-2 lžíce ovesných vloček
  • 1 lžíci strouhanky
  • kousek zeleného pórku či jarní cibule bylinky dle preferencí
  • sůl pepř
  • troška strouhanky na obalení a drtek oleje na pečení

Instrukce

  • Postupně do mísy dáme veškeré suroviny.
  • Nastrouhaný celer, sýr, pokrájenou šunku, bylinky, rozklepneme 3 celá vajíčka, promícháme.
  • Přidáme mouku, ovesné vločky a strouhanku, sůl a pepř. Zamícháme.
  • Necháme cca 10 minut odležet.
  • Na talíř si dáme trošku strouhanky, lžící nabíráme hmotu a v ruce vytvarujeme jednotlivé placičky.
  • Obalíme je ve strouhance a klademe na vyšší plech vyložený pečícím papírem.
  • Mně toto množství vyšlo na 8 karbanátků.
  • Na plechu je lehce pokapeme olejem a dáme péct do trouby.
  • Kdo chce, může samozřejmě smažit na pánvi.
  • Jako příloha se hodí brambory, bramborová kaše, ale šlo by i jen s chlebem nebo samotné se zeleninovým salátem.
12 Komentářů
  1. Naděžda Křičenská 2 roky ago

    5 stars
    Jsou pěkné a moc dobré. Také jsem je dělala podobné.

    • Author
      Jaroslava Korpášová 2 roky ago

      Přesně jak píšete, opravdu jsou moc dobré, díky.

  2. Aneta Kollerová Mašková 2 roky ago

    Tohle zní a vypadá dobře. Taková zdravá obměna klasických karbanátek. Uložím si na později. 🙂

    • Author
      Jaroslava Korpášová 2 roky ago

      Jo, opravdu jsou dobré, dobře se s tou “hmotou” pracovalo, recept mě mile překvapil, určitě jsem nedělala naposledy.

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Jarko, krása, moc se ti povedly… možná taky zkusím, ale teď nějak tu zeleninu čerstvou moc nekupujeme, jak je drahá…. tak uvidím…

    • Author
      Jaroslava Korpášová 2 roky ago

      Díky moc za pochvalu, fakt z nich mám radost. No já právě měla asi 1/3 celeru už jakou dobu v lednici a pořád se mi do ničeho nehodil, tak se to akorát šiklo. Krásně drží pohromadě.

  4. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Nelo, zkuste a třeba manžel ani nepozná, s čím jsou…

  5. NelaVávrová 2 roky ago

    Mnam, tím jste mi udelala radost, ale nevím jak se na to bude tvarit pritel a pro me samotnou to asi nema smysl.

    • Author
      Jaroslava Korpášová 2 roky ago

      No dost možná, že by ani nepoznal, že v nich ten celer je :-). Recept na mě vyskočil před pár dny někde na youtube, tak jsem si ho přizpůsobila našemu vaření a mile mě to překvapilo.

      • NelaVávrová 2 roky ago

        Lepší to chlapům neříct. Děláme celerový vrstvený salát a můj děda nesnáší celer, když mu to člověk neřekne nikdy to nepozná, navíc to v tom salátu jak říkáte nejde cítit a vypadá to jak strouhaný sýr, který se tam taktéž dává. 😀

        • Author
          Jaroslava Korpášová 2 roky ago

          Přesně tak, jako už opravdu za ta léta odhadnu, do čeho by můj muž nešel a k čemu by neměl důvěru, tak to ani nezkouším, ale konkrétně různé karbanátky, placičky, to on sní pokaždé….dělala jsem už i z červené řepy, z brokolice s mrkví a v pohodě…Navíc, když je tam na oko kousek “masa”, tak to je už úplně v pohodě.

    • Lenka Hudečková 2 roky ago

      Nelo, zkuste a třeba manžel ani nepozná, s čím jsou…

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account