Go Back
+ servings

Celerové karbanátky

Vytisknout recept
Dobré za tepla i za studena.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 4 osoby
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • 300 g celeru strouhaného najemno
  • 100 g šunky pokrájené nadrobno
  • 150 g ideálně uzeného sýru nastrouhat nahrubo já použila parenici
  • 3 celá vejce
  • 2 lžíce špaldové hladké mouky
  • 1-2 lžíce ovesných vloček
  • 1 lžíci strouhanky
  • kousek zeleného pórku či jarní cibule bylinky dle preferencí
  • sůl pepř
  • troška strouhanky na obalení a drtek oleje na pečení

Instrukce

  • Postupně do mísy dáme veškeré suroviny.
  • Nastrouhaný celer, sýr, pokrájenou šunku, bylinky, rozklepneme 3 celá vajíčka, promícháme.
  • Přidáme mouku, ovesné vločky a strouhanku, sůl a pepř. Zamícháme.
  • Necháme cca 10 minut odležet.
  • Na talíř si dáme trošku strouhanky, lžící nabíráme hmotu a v ruce vytvarujeme jednotlivé placičky.
  • Obalíme je ve strouhance a klademe na vyšší plech vyložený pečícím papírem.
  • Mně toto množství vyšlo na 8 karbanátků.
  • Na plechu je lehce pokapeme olejem a dáme péct do trouby.
  • Kdo chce, může samozřejmě smažit na pánvi.
  • Jako příloha se hodí brambory, bramborová kaše, ale šlo by i jen s chlebem nebo samotné se zeleninovým salátem.