Hrušková povidla

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 4 hours
Porce 0
Uvařila DANAVYKYDALOVÁ

Ingredience

  • 2,5 kg Hrušky čisté váhy
  • 350 g Cukr krupice
  • 100 ml Ocet
  • 100 ml Rum
  • 3 ks Skořice
  • 8 ks Hřebíček - mletý
  • 4 ks Badyán

Instrukce

  • Hrušky zbavíme jádřince, pokrájíme a vložíme do většího pekáčeVmíchejte k nim cukr, ocet, rum a koření (skořici můžete použít i mletou a badyán s hřebíčkem rozdrtit v hmoždíři) a pečte asi 4 hodiny při 180°C. Hotovy budou, když budou po okrajích zkaramelizované. Ještě horky nalijeme do čistých sklenic zavíčkujeme a dáme dnem vzhůru.

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account