Hrušková povidla

Vytisknout recept

Hrušky zbavíme jádřince, pokrájíme a vložíme do většího pekáče

Vmíchejte k nim cukr, ocet, rum a koření (skořici můžete použít i mletou a badyán s hřebíčkem rozdrtit v hmoždíři) a pečte asi 4 hodiny při 180°C. Hotovy budou, když budou po okrajích zkaramelizované. Ještě horky nalijeme do čistých sklenic zavičkujeme a dáme dnem vzhuru.


2,5kg - Hrušky čisté váhy
350g - Cukr krupice
100ml - Ocet
100ml - Rum
3ks - Skořice
8ks - mletý hřebíček
4ks - badyán
příprava - 20
vaření - 4 h
Kategorie Chuťovka
Uvařila DANAVYKYDALOVÁ

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account