CARPACCIO z červené řepy

Vytisknout recept
Kategorie Předkrm
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 45 minutes
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 2 ks Pečená červená řepa
  • 2 hrst Rukola
  • 1 hrst Polníček
  • 1 lžíce Javorový sirup
  • 1 lžíce Sirup z pampelišky a kopřivy
  • 2 lžíce Olej
  • 1 špetka Sůl, pepř
  • 1 ks Citrón - šťáva
  • 1 lžíce Chia semínka na posypání

Instrukce

  • Milé Ženy,
    včera jsem nasbírala tolik inspirace a motivace! Díky Dnu, kdy najdu lásku ve Flóře v Praze. Super úžasný den pro (nejen) Ženy. Tolik Lásky, Zdraví a Citů na jednom místě. Děkuji!
    A tak vám dnes přináším na zdravou dopolední svačinku recept na CARPACCIO z červené řepy. Přitažlivý recept nejen svým vzhledem, ale i kombinací chutí. A pokud jste si připravily sirup z pampelišek a kopřiv dle předchozích receptů, nyní jej můžete chuťově skvěle doladit s ostatními ingrediencemi v dresingu.
    Pojďme na to!
    Asi nejzdlouhavější je proces přípravy samotné řepy. Já ji s oblibou peču. 
    Připravte si 2 čtverce alobalu. Do jejich středu vložte dobře omytou bulvu červené řepy (na každý čtverec jeden kus), zakápněte olejem, trošku osolte a vytvořte raneček. Obě takto připravené řepy v ranečku vložte do předehřáté trouby na 200 °C v nějakém menším pekáčku, kam nalijete trošku vody. 
    Pečte cca 45 minut - podle velikosti řepy.
    Dresing si připravíte smícháním všech surovin dohromady a jejich mírným prošleháním.2 PL oleje (olivový, slunečnicový - jaký máte chuťově raději)1 PL javorového sirupu1 PL sirupu z pampelišek a kopřiv (pokud jej nemáte, nic se neděje. Nahraďte ho druhou lžící javorového sirupu)špetka soli trošku pepře šťáva z 1 citronu
    Upečenou řepu vyjmete z alobalu a necháte prochladnout.
    Poté ji nakrájíte na velmi tenké plátky. Na každý talíř (2 porce) 1 bulvu. Vyskládáte po okraji talíře do vějíře.
    Přidáte na každý talíř k řepě hrst rukoly a půl hrsti polníčku.
    Pokapete dresingem a posypete CHIA semínky (můžete je nahradit sezamem).
    Zdravá a lehká svačinka je na světě. Dobrou chuť!
     
     
     
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account