Bublanina s jahodami a třešněmi

Vytisknout recept
Sešla se mi doma ve větším množství "šťastná" vajíčka z venkova, zrovna tak jako jsem si od syna dovezla ze zahrady třešně a od rodičů jahody a tak jsem se vrhla na pravou, poctivou bublaninu.
Vajíčka rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků, z těch ušlecháme pevný sníh, odložíme stranou. K žloutkům do mísy přidáme cukr a vyšleháme metličkami do pěny, poté přidáme olej a opět šleháme, mléko...Směs zamícháme a dáme po lžicích mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
Vezmeme hlubší pekáček, vymažeme ho máslem či jiným tukem, vysypeme hrubou moukou a vlijeme těsto, Nakonec ho hojně posypeme ovocem a dáme péct. Upečení zkoušíme špejlí.
5ks - vejce
5lžíce - třtinový cukr
1ks - vanilkový cukr - sáček
1dcl - olej
1dcl - mléko
4lžíce - mouka hladká špaldová
4lžíce - mouka polohrubá
ks - prášek do pečiva 1/2 sáčku, špetička soli
ks - vypeckované třešně a očištěné jahody, čím víc, tím lépe
příprava - 15
vaření - 30
Kategorie Dezert
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account