Bramborový krém se sušenými houbami. Prohřeje, dodá vitamíny a navodí pocit pohody

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 30 minutes
Porce 0
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 4 ks Středně velké brambory
  • 3 ks Mrkev
  • 2 ks Petržel
  • 1 plátek Celer
  • 1/2 hrnek Sušené houby
  • 4 ks Nové koření
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 ks Černý pepř celý
  • 1 l Zeleninový vývar
  • 1 ks Libeček
  • 1 lžíce Petrželová nať (sekaná)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cayennský pepř
  • 3 lžíce Olej
  • 1 ks Cibule

Instrukce

  • Tak trochu jiná bramboračka. Je tak krémová, voňavá a lahodná. Kořenová zelenina bok po boku se sušenými houbami. Jedním slovem luxus. Čím více zeleniny, tím hustější a výživnější polévka.
    Doba přípravy: 15 minut, tepelná úprava: 30 minut
    Na 4 porce si připravte:
    4 ks středně velkých brambor
    3 ks mrkve
    2 ks petržele
    Kousek celeru
    ½ šálku sušených hub
    4 kuličky nového koření
    1 bobkový list
    5 kuliček černého pepře
    1 litr zeleninového vývaru
    1 větvička libečku
    1 PL sekané petrželové natě
    Špetka soli, špetka cayennského pepře
    3 PL oleje (používám kokosový, olivový)
    1 cibule
     
    Postup přípravy:
    Sušené houby předem namočte do teplé vody.
    Brambory, mrkev, celer a petržel oškrábejte, nakrájejte na kostičky.
    V kastrůlku rozehřejte olej a na něm orestujte nakrájenou cibuli. Přidejte zeleninu a zalijte vývarem.
    Okořeňte bobkovým listem, novým kořením, černým pepřem a větvičkou libečku. Povařte cca 20 minut.
    Vyndejte rozvařený libeček a zeleninu rozmixujte do hladkého krému. Přidejte namočené houby a dejte ještě na 10 minut provařit.
    Dochuťte solí a cayennským pepřem. Hotovo. Na talíři servírujte posypané petrželovou natí.
    Dobrou chuť a příjemný požitek z pokrmu.
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account