Bramborový krém se sušenými houbami. Prohřeje, dodá vitamíny a navodí pocit pohody
Ingredience
- 4 ks Středně velké brambory
- 3 ks Mrkev
- 2 ks Petržel
- 1 plátek Celer
- 1/2 hrnek Sušené houby
- 4 ks Nové koření
- 1 ks Bobkový list
- 5 ks Černý pepř celý
- 1 l Zeleninový vývar
- 1 ks Libeček
- 1 lžíce Petrželová nať (sekaná)
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Cayennský pepř
- 3 lžíce Olej
- 1 ks Cibule
Instrukce
- Tak trochu jiná bramboračka. Je tak krémová, voňavá a lahodná. Kořenová zelenina bok po boku se sušenými houbami. Jedním slovem luxus. Čím více zeleniny, tím hustější a výživnější polévka.Doba přípravy: 15 minut, tepelná úprava: 30 minutNa 4 porce si připravte:4 ks středně velkých brambor3 ks mrkve2 ks petrželeKousek celeru½ šálku sušených hub4 kuličky nového koření1 bobkový list5 kuliček černého pepře1 litr zeleninového vývaru1 větvička libečku1 PL sekané petrželové natěŠpetka soli, špetka cayennského pepře3 PL oleje (používám kokosový, olivový)1 cibule Postup přípravy:Sušené houby předem namočte do teplé vody.Brambory, mrkev, celer a petržel oškrábejte, nakrájejte na kostičky. V kastrůlku rozehřejte olej a na něm orestujte nakrájenou cibuli. Přidejte zeleninu a zalijte vývarem.Okořeňte bobkovým listem, novým kořením, černým pepřem a větvičkou libečku. Povařte cca 20 minut.Vyndejte rozvařený libeček a zeleninu rozmixujte do hladkého krému. Přidejte namočené houby a dejte ještě na 10 minut provařit.Dochuťte solí a cayennským pepřem. Hotovo. Na talíři servírujte posypané petrželovou natí.Dobrou chuť a příjemný požitek z pokrmu.