Špagety Marinara

Vytisknout recept
1. Na olivovém oleji osmahněte dosklovata najemno pokrájenou cibulku a česnek.
2. Přidejte sušenou bazalku, oregano a rajčata z konzervy. konzervy vypláchněte trochou vody a přidejte do pánve. Přidejte protlak, osolte, opepřete, oslaďte a na mírném ohni vařte 15 minut.
3. Špagety uvařte dle návodu na obalu, aby byly al dente (na skus). Odeberte 1 naběračku vody z těstovin a přidejte do omáčky. Zbývající vodu zceďte a těstoviny smíchejte s omáčkou.
4. Špagety servírujte s lístky čerstvé bazalky a posypané parmezánem.
 
Dobrou chuť! 🙂
 
Přiznám se, že tento recept mám z posledního čísla časopisu Albert, který mám velmi ráda pro objevování nových receptů. Jelikož mi jídlo opravdu zachutnalo a zároveň jsem ho fotila do Albert soutěže, proč ho nezveřejnit i zde. 🙂 Třeba tím inspiruji i někoho dalšího. Přestože já osobně vegetarián nejsem, toto jídlo je vhodné i pro vegetariány.
 
Nechte si chutnat. 🙂
6lžíce - olivový olej
1ks - cibule
2stroužek - česnek
1lžíce - sušená bazalka
1lžička - sušené oregáno
800g - krájená rajčata v konzervě
1špetka - sůl
1špetka - pepř
1lžíce - cukr
500g - špagety
40g - strouhaný parmezán
1hrst - čerstvá bazalka
příprava - 5
vaření - 20
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila HelenaStrachotová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account