Bezlepkový makový koláč s olivovým olejem

Vytisknout recept
Vyzkoušejte recept na tento chutný koláč bez pšeničné mouky.

Postup

Vyšleháme vejce se sirupem, ricottou, džemem, přidáme ostatní ingredience. Zamícháme, vlijeme do formy na koláč.
Pečeme na 175° C asi 25 minut. Vychladlé těsto lze rozkrojit a doprostřed rozetřít marmeládu.

Poleva

Rozpustíme si tuk s čokoládou a hned rozeztřeme na koláč. Ozdobit můžeme oříšky, například sekanými mandlemi.
 
Druhý den je koláč vláčnější. Dobrou chuť!

200g - Ricotta
2ks - Vejce
3lžíce - Javorový sirup
2lžíce - Džem
120g - Mák mletý
50g - Mouka pohanková
50g - Mouka jahelná
100g - Olivový olej
3lžíce - Šlehačka nebo tučné mléko
1lžička - Prášek do pečiva
1ks - Sůl špetka
30g - Máslo nebo kokosový olej nebo ghí (na polevu)
100g - Čokoláda 90% (na polevu)
příprava - 10
vaření - 25
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila AntonínMikeška

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account