Mexické hovězí chilli s cizrnou

Vytisknout recept
Další hřejivé jídlo, které vám rozzáří den a rozpálí vás. Toto chilli chutná ještě o kousek lépe, pokud jej necháte odležet do druhého dne. Přenese vás do prosluněného Mexika, takže si k jeho přípravě nezapomeňte pustit rytmickou hudbu a nasadit sombrero! Za necelou hodinku budete mít uvařeno, pochutnat si na něm můžete i pokud se právě stravujete podle zásad programu The 1:1 Diet v Kroku 4 nebo 5.
Na velké pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, zelenou papriku, mrkev a česnek a za občasného míchání restujte přibližně 6-8 minut, dokud vše nezměkne. Vmíchejte hovězí maso a koření a za občasného promíchání duste, dokud maso nezhnědne. Přidejte nakrájená rajčata a vývar a přiveďte k varu.
Snižte teplotu a přidejte bobkový list a cizrnu. Vařte 30 minut na malý výkon nebo dokud není hovězí maso uvařené, zelenina měkká a omáčka je zredukovaná a hustější. Odstraňte bobkový list a dochuťte, nechte odpočinout do druhého dne.
Směs prohřejte a servírujte do mělkých misek, posypte koriandrem nebo pažitkou. Přidejte lžičku řeckého jogurtu a nechte si chutnat!
1lžíce - Rostlinný olej
1ks - Cibule na kostičky
1ks - Mrkev na kostičky
1ks - Zelená paprika nakrájená nadrobno
2stroužek - Česnek třený
360g - Mleté hovězí maso
2lžička - Chilli
1lžička - Kmín
1lžička - Mletá paprika
1špetka - Mletá skořice
400g - Krájená rajčata v plechovce
200ml - Golden vegetable The 1:1 Diet
1ks - Bobkový list
200g - Cizrna
1hrst - Čerstvý koriandr
příprava - 20
vaření - 45
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Roma Franck

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account