Jednoduchá torta s tvarohovou plnkou

Vytisknout recept
Upeciem piskotovy korpus z 5-6 vajec, niekedy pridam kakao, inokedy nie, alebo postupne davkujem do zebrovaneho vzhladu (2 naberacky bieleho cesta, 1 naberacka kakaoveho)
po upeceni stiahnem papier a necham vychladnut hore dnom
1 kyblik jemneho tvarohu z Lidla /500g/ ochutim 2 lyzicami praskoveho cukru
tortu prekrojim na dve casti (3 sa mi zatial nikdy nepodarili, neviem to), spodnu cast pooblievam stavou z kompotu /marhule, jahody../, aby sa nasiakol a nebol suchy, natriem polovicou plnky, povtlacam ovocie a prikryjem druhou polovicou korpusu. Natriem zvyskom plnky vrch aj boky a medzitym urobim ganache zo 100 ml slahackovej smotany a 200 g cokolady. Najskor urobim stekance po obvode, ktore zakryju amaterske zatieranie plnkou ???? a potom nalejem aj na stred. Poukladam ovocie alebo uplne bez zdobenia a dam do chladnicky na noc. Lentilky alebo bonbony "morske plody" ukladam az tesne pred servirovanim, aby nepustili farbu, ganache je makke, takze vtlacite v pohode ????

ks - oblubeny piskotovy korpus z 5-6 vajec
ks - kakao volitelne
500 g - tvaroh jemny napr. Pilos v kelimku
2lžíce - praskoveho cukru
1sklenička - ovocie s nalevom - jahody, marhule
100ml - slahackovej smotany
200g - cokolady
příprava -
vaření -
Kategorie Dezert
Uvařila Emília Balonová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account